You are currently viewing Fii avocat în școala ta!

Fii avocat în școala ta!

Proiectul de respunsabilitate socială ,,Fii avocat în școala ta!” este derulat la nivel național de către Uniunea Națională a Barourilor din România.

Scopul acestui proiect este de a îndruma copiii și tinerii să reacționeze adecvat la problemele generației lor. Educația juridică timpurie contribuie atât la prevenirea unor fapte care atrag răspunderea, cât și la formarea acestora ca cetățeni cu respectul legii.

Avocații vor explica  situații de viață care îi preocupă pe copii, prin prisma normelor de drept, a consecințelor juridice, ceea ce înseamnă a le da putere tinerilor să ia decizii informate în plan personal și profesional  și să acționeze într-o manieră angajată și pozitivă în societate. Avocații vor discuta cu elevii despre cele mai sensibile probleme ale vârstei și implicațiilor lor juridice: bullying, diferența dintre a fi victimă sau autor al unei infracțiuni, furtul din joacă, vârsta răspunderii penale, abuzul și șantajul între colegi etc

Avem convingerea că dezvoltarea unei culturi juridice accesibile copiilor și tinerilor presupune promovarea valorilor democratice ale societății  – egalitatea în fața legii, sentimentul dreptății,  respectul față de ceilalți – acestea fiind intrinsec legate de lege.

Şcoala noastră beneficiază de prelegerile doamnei avocat Simona Jeflea.

Leave a Reply