Fii Eroul Copilului Tău !

FII EROUL COPILULUI TĂU !

Două lucruri sunt universal valabile despre copiii de orice vârstă și de pretutindeni: 1) adoră eroii și tot ceea ce este eroic și 2) adoptă tiparele de comportament, acțiune și limbaj din mediul în care trăiesc, respectiv din cadrul familiei și, mai cu seamă, de la părinți ori tutori.
Pornind de la aceste premise și de la convingerea că noi înșine putem dobândi statut de eroi în ochii propriilor copii, Asociația Părinților „Radu Selejan”, în colaborare cu dascăli ai Școlii Gimnaziale „Radu Selejan” au gândit și vă propun proiectul educațional „Fii eroul copilului tău!” ce este implementat în perioada iulie – decembrie 2021 în spațiul școlii. Proiectul se adresează tuturor părinților interesați ai căror copii sunt elevi ai noștri și își propune să vină în sprijinul acestora în vederea optimizării relației, relationării și conexiunii cu propriul copil. Au fost gândite și structurate o serie de module distincte în cadrul cărora participanților li se pun la dispoziție informații și li se propun activități legate de alimentație sănătoasă, nutriție, stil de viață echilibrat, acordarea primului ajutor în diverse situații de urgență în care s-ar putea afla copilul, sport și mișcare, petrecerea timpului liber, precum și siguranță, securitate în mediul online și combaterea fenomenului de cyber bullying. Activitățile vor fi susținute de către cadrele didactice coordonatoare ale proiectului și de cele colaboratoare în proiect, precum și de o serie de persoane abilitate în anumite domenii, în baza acordurilor de parteneriat încheiate cu medici și consultanți în nutriție, Societatea Română de Cruce Roșie, diverse instituții și organizații.
Toți părinții interesați sunt rugați să comunice acest lucru învățătorului sau dirigentului clasei în care studiază propriul copil până la începerea anului școlar, cu menționarea activităților care v-ar interesa în mod deosebit. Se poate participa doar la anumite module care prezintă interes pentru dumneavoastră sau la întregul proiect. Pentru părinții interesați care au mai mult de un copil în cadrul școlii noastre, este suficientă o singură înscriere în proiect.
Programul activităților va fi stabilit după definitivarea listei de participanți, în afara programului școlar (după-amiaza), în funcție și de disponibilitatea majorității celor înscriși și vă va fi ulterior comunicat.
Vă așteptăm cu drag, în speranța unei colaborări constructive în beneficiul copiilor noștri!