You are currently viewing FII EROUL COPILULUI TĂU!

FII EROUL COPILULUI TĂU!

Două lucruri sunt universal valabile despre copiii de orice vârstă și de pretutindeni: 1) adoră eroii și tot ceea ce este eroic și 2) adoptă tiparele de comportament, acțiune și limbaj din mediul în care trăiesc, respectiv din cadrul familiei și, mai cu seamă, de la părinți ori tutori.Pornind de la aceste premise și de la convingerea că noi înșine putem dobândi statut de eroi în ochii propriilor copii, Asociația Părinților „Radu Selejan”, în colaborare cu dascăli ai Școlii Gimnaziale „Radu Selejan” au gândit și vă propun proiectul educațional „Fii eroul copilului tău!” ce este implementat în perioada iulie – decembrie 2021 în spațiul școlii. Proiectul se adresează tuturor părinților interesați ai căror copii sunt elevi ai noștri și își propune să vină în sprijinul acestora în vederea optimizării relației, relationării și conexiunii cu propriul copil. Au fost gândite și structurate o serie de module distincte în cadrul cărora participanților li se pun la dispoziție informații și li se propun activități legate de alimentație sănătoasă, nutriție, stil de viață echilibrat, acordarea primului ajutor în diverse situații de urgență în care s-ar putea afla copilul, sport și mișcare, petrecerea timpului liber, precum și siguranță, securitate în mediul online și combaterea fenomenului de cyber bullying. Activitățile vor fi susținute de către cadrele didactice coordonatoare ale proiectului și de cele colaboratoare în proiect, precum și de o serie de persoane abilitate în anumite domenii, în baza acordurilor de parteneriat încheiate cu medici și consultanți în nutriție, Societatea Română de Cruce Roșie, diverse instituții și organizații.Toți părinții interesați sunt rugați să comunice acest lucru învățătorului sau dirigentului clasei în care studiază propriul copil până la începerea anului școlar, cu menționarea activităților care v-ar interesa în mod deosebit. Se poate participa doar la anumite module care prezintă interes pentru dumneavoastră sau la întregul proiect. Pentru părinții interesați care au mai mult de un copil în cadrul școlii noastre, este suficientă o singură înscriere în proiect.Programul activităților va fi stabilit după definitivarea listei de participanți, în afara programului școlar (după-amiaza), în funcție și de disponibilitatea majorității celor înscriși și vă va fi ulterior comunicat.Vă așteptăm cu drag, în speranța unei colaborări constructive în beneficiul copiilor noștri!

Împreună în natură

„Împreună, în natură”, animați de energie și
multă voie bună

Aceasta pare să fi fost deviza celor 78 de copii, părinți și profesori din cadrul Școlii Gimnaziale „Radu Selejan” care au participat sâmbătă, 18.09.2021 la drumeția îmbinată cu trekking și acțiune de ecologizare din împrejurimile Sibiului, respectiv în zona împădurită a Dealului Gusteriței. Prima activitate desfășurată împreună cu copiii și părinții școlii, din cadrul proiectului educațional „Fii Eroul Copilului Tău!”, a fost un real succes pentru toți cei implicați.
Încrezători și optimiști în ciuda nopții anterioare ploioase, participanții s-au reunit în curtea Bisericii Ortodoxe de la baza dealului, de unde au pornit la pas pe drumul care urcă spre turnul memorial și crucea din vârful dealului. Acolo au intonat la unison „Treceți batalioane române Carpații”, fluturând mândri tricolorul deasupra orașului care se întinde la poalele dealului.
Primind și oferind mai departe o lecție valoroasă de cetățenie responsabilă și voluntariat, toți participanții, echipați cu mănuși și saci, au recurs la ecologizarea întregului areal din vârful Dealului Gușteriței. Sentimentul satisfacției și al lucrului bine făcut i-a cuprins pe toți atunci când zona a fost în întregime curățată de toate deșeurile.
Și, pentru că o echilibrul în viață presupune îmbinarea muncii cu relaxarea, după finalizarea acțiunii de ecologizare cu toții s-au odihnit, s-au jucat și au cântat pe pășunea de lângă monument, în soarele blând de toamnă timpurie și aerul proaspăt de după ploaie.
La coborâre s-a optat pentru un traseu pitoresc prin pădure de-a lungul căruia copiii au învățat despre fructele de pădure: păducele, măceșe, porumbele, mere și pere padurețe, înfruptându-se din toate după poftă.
La finalul unei astfel de zile ne simțim cu toții încărcați cu multă energie pozitivă și nu putem decât să ne dorim să rămânem sănătoși pentru a realiza cu la fel de mare entuziasm și succes și restul activităților din cadrul proiectului!

Să ne hrănim sănătos !

Știi cat de important este să ai grija de corpul tău și de mintea ta? Somnul, dieta sănătoasă și echilibrată… acestea sunt doar câteva dintre subiectele pe care le vom împărtăși cu dumneavoastră, vineri, 1 octombrie, ora 17:00
Nu este greu să ai un stil de viață sănătos, iar această activitate îți va arăta cum să-l adopți!
Merită să participi!
 
Asigurarea unei alimentații adecvate pentru copil este o misiune zilnică a părintelui, o misiune deloc ușoară și de durată.
Pentru părinții și elevii Școlii „Radu Selejan”, vom desfășura o activitate…. vineri, 1 octombrie, ora 17:00 la școala noastră ”Radu Selejan” strada șoimului nr. 13. Invitat special doamna dr. Miclăuș Titiana. Vom vorbi despre importanța unei alimentații corecte și a unui stil de viață sănătos.
 

Primul ajutor sau diferența dintre viață si moarte

 

Fără îndoială, în calitate de părinți, principala noastră grijă și preocupare o constituie sănătatea, siguranța și integritatea copiilor noștri. Copilăria și adolescența, însă, nu de puține ori vin la pachet și cu o serie de incidente și accidente nedorite. Căzături și lovituri de tot felul, plăgi, hemoragii, fracturi ori rupturi, arsuri, înec cu alimente sunt câteva dintre lucrurile cărora aproape orice părinte este nevoit să le facă față cel puțin o dată. Dar oare știm cum să reacționăm și să acționăm când ne confruntăm cu o astfel de situație? Acesta este obiectivul principal al celei de-a patra activități pe care o vom derula în cadrul proiectului educațional „Fii Eroul Copilului Tău!” În colaborare cu voluntari SMURD și cu voluntari ai Crucii Roșii Române, Filiala Sibiu, vom desfășura un atelier de acordare a primului ajutor în diverse situații de urgență în care s-ar putea regăsi copiii, conținând atât o parte teoretică și demonstrativă, precum și una practică (părinții vor fi invitați să exerseze pe manechine ceea ce li s-a explicat anterior). Activitatea va avea loc joi, 07.10.2021, orele 17 în incinta Școlii Gimnaziale „Radu Selejan” Sibiu. Vă invităm cu drag pe toți cei care v-ați înscris și vă rugăm să confirmați prezența învățătorului sau dirigintelui copilului până marți, 05.10.2021.
Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor igienico-sanitare în vigoare. Astfel, toți participanții au obligația de a prezenta certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau existența unui test negativ nu mai vechi de 24 ore (antigen), respectiv 72 ore (RT-PCR) sau pot beneficia de testare gratuită la fața locului cu solicitarea acestui lucru în prealabil organizatorilor.

Cyber security, un mediu online în siguranță pentru copii!

 

Utilizarea internetului este acum complet integrată în viața de zi cu zi a copiilor, care
folosesc mijloace digitale de la vârste foarte fragede. Este necesar ca educația în domeniul siguranței
online să înceapă în primii ani ai copilariei, prin adaptarea strategiilor la nevoile
specific copiilor de varstă mică și adolescenților.

Astfel, dorim să vă invităm la o nouă activitate din cadrul proiectului „Fii eroul copilul tău!”
intitulată sugestiv “Cyber security, un mediu online în siguranță pentru copii!”,
Marți, 09.11.21 la ora 17.00 în cadrul Școlii Gimanziale „Radu Selejan” din Sibiu.
Activitatea se adresează în special părinților cât și elevilor,
deoarece dorim să conștientizeze pericolele la care pot fi supuși
în mediul virtual, cum să gestioneze diferitele situații și provocări din online
și cum să devină creatori responsabili de conținut într-o eră digitală.

Evenimentului se bucură de susținerea Primăriei Sibiu, Asociației de părinți din cadrul Școlii Gimnaziale „Radu Selejan”, Swiss Webacademy și IPJ Sibiu-Biroul Siguranță Școlară,
Mottoul evenimentului este: „Fiți deștepți, responsabili și în siguranță, online, la fel ca în viața reală!

Leave a Reply