Împreună în natură

„Împreună, în natură”, animați de energie și
multă voie bună

Aceasta pare să fi fost deviza celor 78 de copii, părinți și profesori din cadrul Școlii Gimnaziale „Radu Selejan” care au participat sâmbătă, 18.09.2021 la drumeția îmbinată cu trekking și acțiune de ecologizare din împrejurimile Sibiului, respectiv în zona împădurită a Dealului Gusteriței. Prima activitate desfășurată împreună cu copiii și părinții școlii, din cadrul proiectului educațional „Fii Eroul Copilului Tău!”, a fost un real succes pentru toți cei implicați.
Încrezători și optimiști în ciuda nopții anterioare ploioase, participanții s-au reunit în curtea Bisericii Ortodoxe de la baza dealului, de unde au pornit la pas pe drumul care urcă spre turnul memorial și crucea din vârful dealului. Acolo au intonat la unison „Treceți batalioane române Carpații”, fluturând mândri tricolorul deasupra orașului care se întinde la poalele dealului.
Primind și oferind mai departe o lecție valoroasă de cetățenie responsabilă și voluntariat, toți participanții, echipați cu mănuși și saci, au recurs la ecologizarea întregului areal din vârful Dealului Gușteriței. Sentimentul satisfacției și al lucrului bine făcut i-a cuprins pe toți atunci când zona a fost în întregime curățată de toate deșeurile.
Și, pentru că o echilibrul în viață presupune îmbinarea muncii cu relaxarea, după finalizarea acțiunii de ecologizare cu toții s-au odihnit, s-au jucat și au cântat pe pășunea de lângă monument, în soarele blând de toamnă timpurie și aerul proaspăt de după ploaie.
La coborâre s-a optat pentru un traseu pitoresc prin pădure de-a lungul căruia copiii au învățat despre fructele de pădure: păducele, măceșe, porumbele, mere și pere padurețe, înfruptându-se din toate după poftă.
La finalul unei astfel de zile ne simțim cu toții încărcați cu multă energie pozitivă și nu putem decât să ne dorim să rămânem sănătoși pentru a realiza cu la fel de mare entuziasm și succes și restul activităților din cadrul proiectului!