You are currently viewing Pacea și parteneriatul

Pacea și parteneriatul

     Sub motto-ul ”Este lumea noastră, să acționăm împreună!”, elevii Școlii Gimnaziale Radu Selejan Sibiu s-au alăturat copiilor din lumea întreagă pentru a promova PACEA ȘI PARTENERIATUL prin activități educative derulate în cadrul programului internațional Global Education Week (Săptămâna Educației Globale).
Pe parcursul săptămânii 14-20 noiembrie 2022, elevii claselor de gimnaziu, îndrumați de profesorii: Purece Claudia-Lia, Pitko Alexandra-Elena, Mila Oana, Bâja Maria Rozalia și Coman Aura au implementat proiectul intitulat ”Mesaj pentru pace, Manifest pentru armonie!”. Prin mesaje, sloganuri, mini-eseuri, scrisori pentru promovarea păcii și a relațiilor armonioase între oameni și popoare, elevii au redactat un manifest prin intermediul aplicației Padlet, exprimat în limbile studiate la școală: română, engleză și franceză.
Elevii clasei a VI -a B au discutat despre sentimentele care pot genera și întreține pacea și armonia și au definit, fiecare în mod personal, noțiunea de PACE! Într-o atmosferă caldă, armonioasă, cu acorduri muzicale despre pace, fiecare elev și-a confecționat un zmeu de hârtie pe care și-a notat și desenat mesajul pentru pace. Într-o zi cu condiții meteo favorabile copiii vor înălța aceste zmee cu speranța că mesajul lor va fi văzut și auzit de cât mai multe persoane și cu credința că vocea lor conteaz

Leave a Reply