You are currently viewing Grădina verde

Grădina verde

 Gradina verde este un proiect al Asociatiei Parintilor Radu Selejan  Sibiu în parteneriat cu școala Radu Selejan Sibiu, cofinanațat de Consiliul Local Sibiu și primăria Municipiului Sibiu și urmărește să arate ce înseamnă să trăiești sănătos prin promovarea unui regim de viață echilibrat în care munca, odihna, timpul liber și dieta să se găsească în armonie.

   Prin cele patru activități propuse – Sera didactică, Din farmacia naturii, Ceaiul în tradiția gastronomică universală, Men sana in corpore sano- se dorește familiarizarea elevilor  de la primar și gimnaziu cu modalitațile specifice de cultivare,  recoltare și utilizare a plantelor.

     Urmărim de asemenea, crearea unei baze materiale adecvate unde elevii pot pune în practică cunoștințele teoretice acumulate pe parcursul desfășurării proiectului. De asemeni, elevii sunt antrenați în acțiuni care să le dezvolte spiritul de inițiativă, deprinderile de cercetare. Deprinderi de muncă independentă și încedere în forțele lor și  în capacitatea de a rezolva probleme importante și utile pentru ei și societate

     Promovarea alimentației sănătoase încă din copilărie pentru atingerea țelului general uman Men sana in corpore sano constitue de asemenea un scop important.